Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ


Σχεδιάζοντας το Venice, βασικός μας στόχος ήταν να συσχετίσουμε το λιμάνι και κατ' επέκταση τη θάλασσα, με τον "Avant Garde" υπότιτλο του ονόματος. Χρησιμοποιώντας φόρμες όπως το λέπι στο κούφωμα και το ψαροκόκαλο σε όλο το μήκος της κάβας, τα επιβλητικά χρυσά φωτιστικά και το σχεδόν κεντημένο με ασπρόμαυρα πλακάκια δάπεδο, καταφέραμε να συνδυάσουμε τα εντελώς αντιφατικά αυτά στοιχεία με το πάντα επίκαιρο φυσικό ξύλο. Λεπτομέρειες από vintage γύψινες ροζέτες στην οροφή, μάρμαρο και καπιτονέ ταμπουρέ δένουν την πολυτελή κατασκευή του χώρου.

Αφετηρία στον σχεδιασμό της έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής του μαγαζιού, αποτέλεσε το Venice Beach, στην California. Τα χρώματα είναι επιλεγμένα με "δειγματοληψία" από τα υφάσματα, τους τοίχους και τα έπιπλα του χώρου. Οι αφίσες αντλούν στοιχεία από φωτογραφίες της συγκεκριμένης περιοχής, όπου κυριαρχούν οι φοίνικες, και το υγρό στοιχείο. Το λογότυπο, έγινε αυστηρά τυπογραφικό, με καθαρές φόρμες και σημείο αναφοράς την διάσημη επιγραφή του Venice Beach, σταθερά στην ίδια χρωματική παλέτα του πράσινου, του μπλέ και του χρυσού.

Ένας νέος, πανέμορφος χώρος βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης του Βόλου.  Ένα bar διαφορετικό από τα άλλα, μία Avant Garde επιλογή.