Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ


Οι Πινακάτες είναι χωριό του Νομού Μαγνησίας, χτισμένο στις πλαγιές του Πηλίου με θέα τον Παγασητικό κόλπο. 
Κατά μία εκδοχή, η ονομασία Πινακάτες προέρχεται από κάποιον από τους πρώτους κατοίκους του χωριού ο οποίος ονομαζόταν πινακάς, δηλαδή κατασκευαστής πήλινων ή ξύλινων πιάτων, που στην πηλιορείτικη διάλεκτο αποκαλούνταν «πινάκια». 
Η πλατεία του χωριού, ίσως η ωραιότερη του Πηλίου, σκεπάζεται από έναν πλάτανο πεντακοσίων ετών. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη νεοκλασική βρύση, κτισμένη το 1894 από κάτασπρο ντόπιο μάρμαρο, μοναδική στο είδος της.
 
Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν όλη την ιστορία του χωριού και κατ επέκταση του ξενώνα (χτίστηκε το 1900).  Στο σχεδιαστικό κομμάτι ακολουθήσαμε τις παραπάνω γραμμές, το εξωτερικό σχήμα είναι εμπνευσμένο από τα πινάκια και πιο ειδικά από το σχήμα τους. Και στην συνέχεια ο πλάτανος που είναι και το κεντρικό σημείου του λογοτύπου σε παραλληλισμό με το κεντρικό σημείο της πλατείας του χωριού όπως αναφέραμε και παραπάνω.

O ξενώνας ”Πινακωτή Ρήγα” βρίσκεται στον οικισμό των Πινακατών στο Πήλιο στην κεντρική Ελλάδα. Ένας εναλλακτικός προορισμός χαλάρωσης με θέα τον Παγασητικό.