Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ


Δουλεύοντας σε συνεργασία με την Έγκριτος Group - Συνεργασία Α.Ε., που είχε αναλάβει την υλοποίηση του συνολικού έργου, μας ζητήθηκε να κάνουμε τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου Κασσάνδρας.

H ιστοσελίδα του δήμου, θα έπρεπε να έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με ένα "τυπικό" portal οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στον αισθητικό όσο και στον λειτουργικό τομέα. Σύμφωνα με το brief, θα έπρεπε να αναδεικνύει την φυσική ομορφιά του τόπου, τα επιμέρους δημοτικά διαμερίσματα και την πλούσια πολιτιστική δράση. Η κατεύθυνση του σχεδιασμού συμπερίλάμβανε τόσο την ενημέρωση του δημότη, όσο και την τουριστική προβολή της Κασσάνδρας σε επίδοξους επισκέπτες. Για αυτό τον λόγο επιλέχθηκε μια κλίμακα ¨φρέσκων" και παλ χρωμάτων, εμπνευσμένη από το φυσικό τοπίο της Χαλκιδικής, την θάλλασα, τις παραλίες της, τον καθαρό ουρανό και την λάμψη του ηλίου. Στην αρχική σελίδα τοποθετήθηκε ένα διαδραστικός χάρτης της περιοχής που αναδυκνύει τα αξιοθέατα και τις ξεχωριστές τοποθεσίες της περιοχής. Επιπλέον προβάλονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται σταθερά στην Κασσάνδρα αλλά και οι δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να κάνει με την επίσκεψή του στο πρώτο πόδι τις Χαλκιδικής. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό βοήθησε στην ανάδειξη των πόλεων και κοινονοτήτων που αποτελούν τον ενιαίο Δήμο ενώ η πρόσβαση στις υποενότητες της ιστοσελίδας γίνεται από ένα αναδυόμενο mega menu στην κοροφή της αρχικής σελίδας.

Ο Δήμος Κασσάνδρας είναι κομμάτι της πανέμορφης Χαλκιδικής. Ένας τόπος με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας να επιδείξει πάρα πολλά όσον αφορά τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα. Είναι ένας παραδεισένιος κόσμος, με ατέλειωτες αμμουδιές και πευκόφυτες εκτάσεις που φτάνουν ως την γαλαζοπράσινη θάλασσα.