Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ


Δουλεύοντας σε συνεργασία με την Έγκριτος Group - Συνεργασία Α.Ε., που είχε αναλάβει την υλοποίηση του συνολικού έργου, μας ζητήθηκε να κάνουμε τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου Δράμας.

Σύμφωνα με το brief, το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι καθαρό στην ανάγνωση, εύχρηστο και με ιδιαίτερη έμφαση στη ροή ειδήσεων και ανακοινώσεων, ώστε να θυμίζει περισσότερο ενημερωτικό portal. Εκμεταλλευόμενοι το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας δόθηκε από το Δήμο, εντάξαμε στην αρχική σελίδα πεδία προβολής (full width) από τοποθεσίες της Δράμας, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τόπου. Επιλέξαμε τα διάφορα νέα να προβάλλονται με στιγμιότυπα σχετικά της είδησης, κάνοντας τα πιο θελκτικά στον επισκέπτη. Σημαντικό ρόλο στην πλοήγηση και στην χρήση του site από το ευρύ κοινό έχουν τα εικονογράμματα που σχεδιάστηκαν για τις υπηρεσίες του Δήμου, και λειτουργούν σαν μια διεθνή γλώσσα. Κυρίαρχη είναι επίσης η κατηγοριοποίηση των δομών του Δήμου στην κορυφή της αρχικής σελίδας με το δικά της διακριτά icon. Χρωματικά, η παλέτα που χρησιμοποιήθηκε εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με pale και γήινες αποχρώσεις.

Η Δράμα, μια πόλη σημείο αναφοράς για την Μακεδονιά, αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας, με απαράμιλλο φυσικό κάλλος και ιστορία που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στην περιοχή.