Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ


Από το την ιδρυσή της το 1993 και το ανακαινισμένο παλίο αρτοποιείο, έως σήμερα που η εταιρεία διατηρεί ένα δίκτυο καταστημάτων, οι άνθρωποί της δουλεύουν με αγάπη και μεράκι διατηρώντας τις παραδοσιακές γνώσεις.

Στο νέο τους  εγχείρημα, την διάθεση των προϊόντων τους και σε super market, μας ζήτησαν να αναλάβουμε την σχεδιαστική επιμέλεια των συσκευασιών. Πρίν όμως από αυτό έπρεπε να επανασχεδιάσουμε το λογότυπο της εταιρίας, με άξονα την πιθανή εξαγωγή προϊόντων στο εγγύς μέλλον. Σε αυτή την διαδικασία, η πρότασή μας ήταν να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή την "χειροποιήτη", "οικογενειακή" εικόνα της επιχείρησης. Το ρόλο αυτό έπαιξε το εικονόγραμμα του πλάστη που αναπτύσει το αρχικό Μ, πάνω σε ένα κομμάτι από ζυμή.

Για τις συσκευασίες, η σειρά περιελάμβανε κουλουράκια σε 7 διαφορετικές γεύσεις. Με βάση αυτές ακριβώς τις γεύσεις, τα αρώματα και τα συστατικά τους έγινε η επιλογή μια παλέτας 7 χρωμάτων που θα τα αντιπροσώπευαν και θα τα διαφοροποιόυσαν μεταξύ τους. Η τυπογραφία επιλέχθηκε ώστε να "αποπνέει" παράδοση και αυθορμητισμό. Σημαντικό στοιχείο τέλος, είναι το κοπτικό σε σχήμα πέντρινου φούρνου, ώστε να αναδεικνύεται το προϊόν και να υπενθυμίζει τον τρόπο παρασκευής και την προέλευσή τους.

Οι “Αρτογεύσεις Μαντά”, καταφέρνουν να διατηρούν αναλλοίωτη την ταυτότητά τους στο πέρασμα των χρόνων. Παρά την αναπτυξή της, η εταιρία, συνεχίζει να παράγει τα προιόντα της χειρονακτικά, με παραδοσιακό τρόπο και αγνά υλικά αρίστης ποιότητας.