Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ


To μαύρο σκόρδο διατίθεται, πέρα από τις γνώριμες μορφές (σκελίδες και σκόνη), και σε άλλες "εκδόσεις" όπως μέλι, χαβιάρι, σοκολάτα, ενώ νέες ιδέες βρίσκουν συνεχώς πρόσφορο έδαφος.

Αρχικά σχεδιάσαμε το λογότυπο του Black Garlic, προσέχοντας να μεταφέρει οπτικά, την "χειροποίητη",  παραδοσιακή αλλά ταυτόχρονα "πειραματική" και premium ταυτότητα των αγαθών της Downvillage. Η διαφορετικότητα των προϊόντων ως προς την μορφή τους (στερεά, υγρή, σκόνη, κτλ) και η μικρή παραγωγή επέβαλαν την χρήση μιας ετικέτας ευέλικτης και πρακτικής, που θα μπορούσε να παράγεται άμεσα και σε μικρές ποσότητες. Έτσι στο λογότυπο προστέθηκε διακριτικά μια λέξη που περιγράφει το κάθε είδος, και τυπώθηκε σε κοπτικά κυκλικά αυτοκόλλητα που μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στα καπάκια των γυάλινων βάζων. Επιπλέον σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες του μαύρου σκόρδου, επαγγελματικές κάρτες, δίπτυχα καρτελάκια που συνοδεύουν τα προϊόντα, roll-up banner προβολής ενώ το λογότυπο κατασκευάστηκε σε stand με την τεχνολογία του 3d printing από τον developer της φάρμας Παναγιώτη Γανωτή.

*Οι φωτογραφίες της Downvillage είναι του Απόστολου Ζαχαράκη.

Το Black Garlic, είναι ένα φιλόδοξο project, που δεν περιορίζεται άπλα στην παραγωγή μαύρου σκόρδου, με τον chef Γρηγόρη Χέλμη να δημιουργεί μία σειρά από γεύσεις, που αναδεικνύουν όλες τις κρυφές πτυχές αυτής της υπερτροφής.